Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині виділи 9 мільйонів допомоги постраждалим внаслідок ракетного удару по Павлограду

Внаслідок ракетного удару у місті пошкоджені 24 багатоповерхових будинки та 80 приватних садиб
ТОП Тема
Внаслідок ракетного удару у місті пошкоджені 24 багатоповерхових будинки та 80 приватних садиб Новини України 02 трав 2023 в 15:17

У Дніпропетровській області виділили 9 мільйонів гривень із місцевого та обласного бюджетів на допомогу постраждалим внаслідок ракетного удару по місту Павлоград. Зокрема, 6 мільйонів гривень на це спрямували на позачерговій сесії міської ради із місцевого бюджету, ще 3 мільйони додали із бюджету обласного. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак нагадав, що подібну практику вже застосовували, коли російські окупанти атакували Павлоград ракетами у лютому цього року. Тоді обласна та місцева влада обєднали зусилля, щоб фінансового підтримали жителів пошкоджених будинків та квартир.

Сергій Лисак також уточнив, що у місті внаслідок обстрілу пошкоджені 24 багатоповерхових будинки та 80 приватних садиб. На отримані із бюджету кошти люди зможуть замінити вибиті вікна та двері або перекрити пошкоджені дахи.

Павлоградський міський голова Анатолій Вершина наголосив, що виділені кошти є допомогою, а не компенсацією.

-         Люди також можуть оформити й грошове відшкодування від держави. Зареєструватися через Дію або центр надання адмінпослуг», – уточнив Анатолій Вершина.

Також керівник міста додав, що під час ворожого удару були пошкоджені також і комунальні заклади: амбулаторія, дитячі садки, школи. Питання, які стосуватимуться їх відновлення, розглянуть окремо.

У Павлограді працює гаряча лінія для постраждалих: 0-800-40-44-01, 095-225-41-92. Крім цього,  розгорнуті пункти прийому заяв від мешканців. Туди вже звернулись майже 700 людей. Гуманітарні вантажі із будівельними матеріалами направили до Павлограда благодійні фонди.

Раніше ми повідомляли, що Полтавщина втратила ще двох захисників у російсько-українській війні.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар