Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині СБУ викрила понад десять посадовців та лікарів ВЛК, які допомагали уникати мобілізації та тікати за кордон

Причетним до організації схеми загрожує 10 років позбавлення волі
ТОП ТемаВажливо
Причетним до організації схеми загрожує 10 років позбавлення волі Новини України 28 серп 2023 в 10:12

У місті Вінниця працівники Служби безпеки України викрили понад десять посадовців військової медичної комісії та лікарів, які за гроші допомагали громадянам незаконно уникати мобілізації та виїжджати за кордон. Про це повідомляють на сторінці СБУ України у соціальній мережі Facebook.

Завдяки комплексних заходам, які провели співробітники СБУ та Нацполіції, вдалося затримати організатора масштабної оборудки – одного із посадовців місцевого лікувально-діагностичного центру. До своєї злочинної діяльності він залучив більше десяти осіб, серед яких – чиновники обласної військово-лікарської комісії.

Працівники СБУ встановили, що організатор схеми пропонував потенційним призовникам за гроші уникати мобілізації та виїхати за кордон. Для цього їм виготовляли фіктивні документи, які свідчили про непридатність до військової служби за показниками здоровя.

За подібні «послуги» організатор прохав суму у розмірі від 3 до 10 тисяч доларів США. Все залежало від того, який діагноз потрібно було «поставити» та як терміново.

Працівники Служби безпеки України встановили більше 200 злочинних епізодів, до яких причетні організатор схеми та його спільники.  Посадовця лікувально-діагностичного центру затримали «на гарячому», у той момент, коли він отримував чергову суму за «послугу».

За місцем проживання фігуранта та у його автомобілі провели обшуки та виявили гроші, одержані корупційним шляхом; чорнові записи, документи, комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності.

Чоловікові повідомили про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Причетним до організації схеми загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що СБУ ліквідувала ще сім схем для «ухилянтів».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар