Kolo.News.Ukraine.Region

Резніков в Одесі зустрівся з міністром оборони Болгарії

Резніков зустрівся з міністром оборони Болгарії
Резніков зустрівся з міністром оборони Болгарії Новини України 22 серп 2023 в 13:00

21 серпня в Одесі відбувся брифінг міністра оборони України Олексія Резнікова та міністра оборони Болгарії Тодора Тогарева. Про це повідомили в "Медіацентрі Україна – Одеса".

Олексій Резніков розповів, що Болгарія приєдналася до програми Європейського союзу щодо постачання Україні артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

"Важливим рішення уряду Болгарії є те, що вони приєдналися до програми ЄС щодо постачання Україні 155 міліметру артилерійських боєприпасів. Наш спільний інтерес — як мінімум — це чотири країни: Україна, Болгарія, Румунія, Туреччина щодо безпеки Чорного моря, Азовського моря. Тому що це питання спільного майбутнього. Це питання свободи судноплавства", — повідомив Олексій Резніков.

Тодор Тогарев повідомив, що Болгарія після перемоги України в цій війні приєднається до гарантій безпеки разом з країнами G7.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною. І допомагаємо їй відбивати цю незаконну російську агресію. Ми абсолютно підтримуємо право України відновити свої, законно визнані на міжнародному рівні, території. Ми прийняли у рамках цих зобов'язань рішення приєднатися до спільної декларації країн G7 для того, щоб забезпечити стабільність України", — сказав Тодор Тогарев.

Також міністр оборони Болгарії повідомив, що його країна надасть Україні близько 100 радянських броньованих машин. Таке рішення восени має прийняти болгарський парламент.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар