Kolo.News.Ukraine.Region

У Дніпрі продовжують встановлювати укриття найвищого класу безпеки

У Дніпрі продовжують встановлювати укриття найвищого класу безпеки
У Дніпрі продовжують встановлювати укриття найвищого класу безпеки Новини України 27 серп 2023 в 11:38

У Дніпрі оснащують укриття по всьому місту. Один з видів укриттів — залізобетонні модульні. Їх розміщують на зупинках громадського транспорту та інших місцях, де збирається багато людей.

Про це повідомили в міській раді Дніпра.

У минулому році в Дніпрі змонтували 36 різних укриттів типів, а з початку поточного – ще 22. Також місто встановлює такі укриття за потребами військових. Усі укриття виготовляються на замовлення.

Як зазначив представник заводу-виробника Олега Яницького, вони бувають декількох різновидів, однак кожне таке укриття безпечне для користування.

«За сприяння Міністерства оборони у 2015 році ми почали виготовляти укриття для військових, а вже на їх основі наша команда розробила укриття для Дніпра. Навесні цього року державне підприємство, яке має ліцензію та атестат про акредитацію, провело сертифікаційні випробування цієї споруди. За результатами випробувань наші модульні залізобетонні споруди відносяться до захисних споруд цивільної оборони. Клас сховища А-2, на що отримали сертифікат відповідності. Це найвищий клас безпеки для споруд, які можна монтувати на поверхні без заглиблення у землю», - розповів він.

Спершу виготовляють арматурний каркас. Потім його розміщують у спеціальній формі та заливають високоякісним бетоном. Укриття складаються з модулів, які перевозять до місця встановлення і вже там зварюють між собою. З таких модулів можна створити укриття різних розмірів - місткістю від 5 до 150 осіб одночасно. Укриття може витримати тиск до 40 тонн на квадратний метр.

"Сам процес монтажу виглядає наступним чином: спочатку деталі укриття за допомогою вантажівок привозять на місце, після цього комунальники зварюють частини між собою. Коли укриття стає повністю монолітним, його починають облаштовувати: встановлюють двері, підключають до світла, монтують лави для комфорту містян. Розміщуємо поруч біотуалет і урни для сміття», - прокоментував начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Одне таке укриття комунальники встановлюють протягом одного або двох тижнів. Термін монтажу залежить від його класифікації. Місця для встановлення обираються спільно з Головним архітектурним управлінням так, щоб охопити як паркові зони, так і зупинки громадського транспорту.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар