Kolo.News.Ukraine.Region

ДБР виявили корупцію із висновками ВЛК у військкоматі Вінниччини

Керівництво ВЛК на Вінниччині брали хабарі
Керівництво ВЛК на Вінниччині брали хабарі Новини України 30 серп 2023 в 15:11

Працівники Державного бюро розслідувань виявили махінації із висновками військово-лікарської комісії у місті Хмільнику Вінницької області. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, із лютого 2023 року представники військово-лікарської комісії налагодили злочинну схему одержання коштів від призовників. За визнання "непридатним" до служби чоловіки мали заплатити від 3 тисяч доларів США, а лікарі ставили неправдиві діагнози щодо наявних проблем зі здоров’ям військовозобов’язаних.

ДБР перевіряє можливу причетність до злочину керівництва ВЛК та представників інших медичних установ міста.

Крім того, є підстави вважати, що учасники схеми вимагали гроші навіть у тих осіб, які насправді є непридатними до служби.

30 серпня 2023 року співробітники ДБР провели обшук у приміщенні одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону.

Знайшли та вилучили засоби зв’язку, службову документацію, чорнові записи, а також гроші невідомого походження у гривні та іноземній валюті на загальну суму в понад 70 тисяч грн в окремих конвертах із прізвищами.

Попередньо справу кваліфікували за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар