Kolo.News.Ukraine.Region

Дев’ять медичних закладів на Вінниччині можуть лікувати пацієнтів із інсультом

Про це говорили під час наради із керівниками медичних закладів Вінниччини
Про це говорили під час наради із керівниками медичних закладів Вінниччини Новини України 10 трав 2023 в 13:01

Дев’ять медичних закладів Вінницької області, які мають відповідний пакет НСЗСУ, можуть надавати допомогу хворим із інсультом. У випадку підозри на інсульт пацієнтів мають доправляти швидкою у одну із девяти таких лікарень:

-    Вінницька міська клінічна лікарня ШМД;

-    Вінницька міська клінічна лікарня №1;

-    Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування;

-    Жмеринська центральна районна лікарня;

-    Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування;

-    Немирівська міська лікарня;

-    Хмільницька центральна районна лікарня;

-    Ямпільська територіальна лікарня;

-    Вінницька психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І Ющенка. 

Проте у області трапляються випадки, коли пацієнтів приймають на лікування ті заклади, які не мають відповідних фахівців для лікування наслідків інсульту та надання кваліфікованої медичної допомоги. Про це говорили під час наради із керівниками лікарень Вінниччини. Про це повідомляють у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Так, заступниця директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко розповіла, що лише за перший квартал 2023 року у Козятинській лікарні пролікували 46 хворих із інсультом. При цьому 14 пацієнтів померли. А вісьмох пацієнтів із підозрою на інсульт відправили у Тиврівську лікарню, в якій також не можуть надати необхідну допомогу.

-    Це лише кілька прикладів, куди везуть пацієнтів з підозрою на інсульт. Чому так відбувається, ми будемо розбиратися. Я вкотре наголошую, що хворого потрібно доправляти до закладу за маршрутом пацієнта. Це врятоване життя,  наші районні заклади до цього часу чомусь бояться проводити тромболізис, коли в лікарні Ющенка роблять його 90% пацієнтам. І я нагадую для всіх, що заклади які мають договір з НСЗУ на пакет  «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» діагностику, лікування та реабілітацію в гострому періоді за пацієнта оплачує Нацслужба здоров’я України. Тобто для пацієнта це безкоштовно, й навіть КТ, - нагадала Тетяна Бондаренко.

За даними від НСЗС, у Вінницькій області із початку року надали медичну допомогу 1551 пацієнту із інсультом.

Раніше ми розповідали, що на Вінниччині працює мобільна гінекологічна бригада.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар