Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині презентували проект «Вистоїмо разом»

Презентацію проекту провели у Дніпропетровській ОВА
Презентацію проекту провели у Дніпропетровській ОВА Новини України 10 трав 2023 в 14:11

На Дніпропетровщині постраждалі від сексуального насильства, пов’язаного із війною, можуть безкоштовно отримати психологічну, медичну, юридичну та інформаційну підтримку. Усе це – в рамках проекту «Вистоїмо разом», який днями презентували у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

-          Ми відбудували механізм протидії домашньому насильству. Ще одне ключове питання – підтримка жертв сексуальних злочинів, пов’язаних з війною. Саме тому реалізуватимемо проєкт «Вистоїмо разом». Навчатимемо фахівців, як працювати з людьми, які пережили настільки жахливі події. Створимо «гарячу лінію» для постраждалих. Готові до нових викликів, – розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Впроваджуватимуть проект «Вистоїмо разом» у чотирнадцяти областях, зокрема – і Дніпропетровській. Метою реалізації проекту є вдосконалення законодавчої бази та системи реагування на сексуальне насильство.

-          Прикро усвідомлювати, що через війну випадки сексуального насильства почастішали. Саме тому у співпраці з урядом України, громадськими організаціями, при підтримці ЄС реалізуємо проєкт «Вистоїмо разом». Щоб постраждалі отримали комплексну психологічну, правову, соціальну, медичну допомогу, – додала Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко.

Поділилася досвідом надання допомоги мешканцям регіону, постраждалим від насильства,  представниця коаліції «Жінки, мир, безпека» у Луганській області Оксана Луньова.

-          Практично вся Луганська область під окупацією. Ще з 2014 року протидія сексуальному насильству для нас – надважливе питання. Ми інформуємо мешканців, що робити у таких ситуаціях. У нас діють «гарячі лінії» та хаби у різних регіонах. Бачимо, що кількість людей, які не мовчать про злочини, збільшилась, – поділилася Оксана Луньова. 

Реалізують проект  «Вистоїмо разом» Український Жіночий Фонд з ГО «Ла Страда – Україна», «Асоціацієя жінок-юристок України «ЮрФем», а підтримують – Офіс Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноважної з питань гендерної політики та за фінансування ЄС.

Раніше ми розповідали про мобільну гінекологічну бригаду, яка працює на Вінниччині.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар