Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині вилучили з продажу майже 4 тонни неякісних динь і кавунів

На Одещині вилучили з продажу майже 4 тонни неякісних динь і кавунів
Важливо
На Одещині вилучили з продажу майже 4 тонни неякісних динь і кавунів Новини України 26 серп 2023 в 12:03

Майже за два місяці фахівці Держпродспоживслужби зняли з продажу на ринках Одещини близько 4 тонн баштанних. Причина – підвищений вміст нітратів.

Про це повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

«На місцевих ринках та в торговельних мережах Одеського регіону розпочався продаж сезонних кавунів. Цього року кавуни їдуть до нас з Казахстану, Азербайджану, Молдови, Туреччини та Греції. Фахівці Головного управління проводять відповідні фітосанітарні процедури до вантажів з кавунами та слідкують за тим, щоб до реалізації не були допущені харчові продукти рослинного походження через підвищений вміст нітратів», – йдеться в повідомленні пресслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Зазначається, що від початку липня поточного року завдяки контролю з боку Держпродспоживслужби на ринках Одещини не допущено до продажу 3 859 кілограмів баштанних. Із них кавунів – 1 795 кілограмів, динь – 1 400 кілограмів.

Нагадаємо, станом на середину серпня українські аграрії зібрали 50,4 тисячі тонн баштанних культур, що на 20,7% більше від прогнозованого врожаю. З них 38 тисяч тонн кавунів та 12,4 тисячі тонн динь. Серед лідерів зі збору площ кавунів є Одеська область - 1,3 тисячі гектарів, Полтавська - 0,7 тисячі гектарів, Вінницька - 0,6 тисячі гектарів та Дніпропетровська - 0,5 тисячі гектарів.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар