Kolo.News.Ukraine.Region

Вінницька область стала лідером в Україні по врожайності кавунів

Вінницька область стала лідером в Україні по врожайності кавунів
Вінницька область стала лідером в Україні по врожайності кавунів Новини України 25 серп 2023 в 10:08

Станом на середину серпня українські аграрії зібрали 50,4 тисячі тонн баштанних культур, що на 20,7% більше від прогнозованого врожаю. З них 38 тисяч тонн кавунів та 12,4 тисячі тонн динь.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Наразі площа, з якої вже зібрано баштанні культури, становить 6,2 тисячі гектарів. Середня врожайність з гектара 81,5 центнера

«Найбільше виробництво та найвища врожайність баштанних станом на серпень у Вінницькій області. Тут аграрії вже зібрали 12,6 тисячі тонн з врожайністю 140 центнерів з гектара», - йдеться у повідомленні міністерства.

Серед лідерів зі збору площ кавунів є Одеська область - 1,3 тисячі гектарів, Полтавська - 0,7 тисячі гектарів, Вінницька - 0,6 тисячі гектарів та Дніпропетровська - 0,5 тисячі гектарів.

На ринках Вінниці дині продають по 75 грн/кг, кавуни – від 18 до 35 грн/кг.

Нагадаємо, через війну та окупацію Херсонщини в Україні з минулого року спостерігався брак пропозиції кавунів. Частина регіону, де традиційно вирощували баштанові культури, досі окупована.

Також на урожайність кавунів на Херсонщині вплинув підрив Каховської ГЕС ворогом. Це сталося 6 червня - російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області. Внаслідок цього близько 80 населених пунктів, у тому числі Херсон, були підтоплені загрожує підтоплення. Влада та волонтери почали евакуацію населення із небезпечних зон.

Читайте також: Родина фермерів з Дніпропетровщини відправила 100 тонн посівних на Херсонщину

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар