Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині затримали посадовця, який крав гроші під час ремонту бомбосховища

На Одещині затримали посадовця, який брав хабарі
На Одещині затримали посадовця, який брав хабарі Новини України 30 серп 2023 в 12:00

На території Одеської області виявили факт корупції серед керівника однієї з об'єднаних територіальних громад, який брав участь у тендерах на капітальний та поточний ремонт місцевого бомбосховища. Про це повідомили в пресслужбі управління Служби безпеки України в Одеській області.

У ході розслідування встановлено, що голова однієї з територіальних громад Березівського району Одеської області неправомірно впливав на процес та результати тендерів. Додатково, він вимагав та отримував хабарі від представника комерційної структури з метою забезпечити перемогу цієї структури у відкритому конкурсі й підписання договору на проведення ремонту місцевого бомбосховища.

Розмір хабаря склав 100 тисяч гривень, що відповідає 10% від загальної суми, виділеної на ремонтні роботи. У випадку відмови від сплати грошей, посадовець застерігав, що буде ускладнювати можливість участі підрядника в майбутніх тендерах та укладанні інших угод.

Крім того встановили, що ремонтні роботи в зазначеному бомбосховищі фактично проведені наприкінці 2022 року.

Наразі затриманому посадовцю повідомили про підозру згідно з ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Розслідування щодо цього інциденту продовжується.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар