Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині місцева влада та народні депутати зустрілися із вимушеними переселенцями (ФОТО)

Влада і вимушені переселенці разом шукали шляхи вирішення проблем
Влада і вимушені переселенці разом шукали шляхи вирішення проблем Новини України 10 трав 2023 в 17:34

У Вінницькій області вимушені переселенці зустрілися із начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим,  народними депутатами міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України» та народною депутаткою Іриною Борзовою. Під час зустрічі обговорили питання, які турбують людей та спільно шукали шляхи їх вирішення.  Про це повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

-          Зауважу, що в області немає жодної громади, яка б не прийняла людей з інших регіонів. У деяких громадах їх кількість перевищує 20% від чисельності власного населення. З початку повномасштабного вторгнення статус ВПО на Вінниччині отримали 273 966 переселенців, на даний час їх кількість складає 167 729. Ми надаємо прихисток усім, хто його потребує», - наголосив Сергій Борзов.

Керівник області також підкреслив, що представники обласної військової адміністрації постійно перебувають на зв’язку із регіональними хабами «Луганщина Моя» та «ЯМаріуполь». Щодня звідти отримують відповідну інформацію та запити про актуальні потреби.

Народний депутат Україна Ірина Борзова подякувала своїм колегам по парламенту за візит на Вінниччину та готовність допомагати внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток у громадах області. Депутатка також наголосила, що підтримка внутрішній переселенців є одним із ключових пріоритетів. Під час зустрічі вона прохала задавати ті питання, які дійсно є актуальними для учасників.

Одним із найбільш гострих питань, яке підняли на зустрічі, є забезпечення вимушено переміщених осіб житлом. Адже у багатьох людей квартири чи будинки повністю зруйновані. Дехто із присутніх на зустрічі не отримав відшкодування за проживання, а у когось залишилося житло на окупованій території. За результатами зустрічі нардепи запевнили людей, що жодна із піднятих проблем не залишиться без вирішення.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині презентували проект «Вистоїмо разом».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар