Kolo.News.Ukraine.Region

Присвячену Гвардії наступу марку презентували на Дніпропетровщині

Нову марку присвятили добровольцям Гвардії наступу
Нову марку присвятили добровольцям Гвардії наступу Новини України 09 трав 2023 в 10:32

У місті Дніпро урочисто ввели до обігу нову поштову марку «Укрпошти». Вона присвячена добровольцям Гвардії наступу: бійцям Національної гвардії, прикордонникам, поліцейським. Цей випуск став вже сімнадцятим за час повномасштабної війни, а спеціальне погашення провели на головному дніпровському поштамті. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Заступник начальник Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов під час церемонії спецпогашення зауважив, що дуже символічним є випуск марки у День Європи. Адже це свято об’єднує ті країни, які хочуть миру, дійсно поважають демократію, права людини та верховенство закону. Він також зазначив, що українські воїни не лише повертають захоплені ворогом території, але й захищають десятки країн від агресії путінського режиму.

На презентованому поштовому аркуші – три марки. На них зобразили воїнів із Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби. Також написане гасло «Час повертати своє». У кожному наборі – три листівки та конверт.

Директор Дніпропетровської дирекції «Укрпошти» Антон Ізотов нагадав, що про формування добровольчих підрозділів Гвардії наступу оголосили на початку лютого 2023 року. В «Укрпошті» вирішили випуском нової марки підтримати українських військових.

Створив марку заслужений художник України Олександр Охапкін. Вийшла нова марка загальним тиражем у 235 тисяч примірників. Дніпропетровщина отримала 8,5 тисяч маркових блоків. Їх вже можна купити у відділеннях Укрпошти, а також онлайн на сайті.

Нагадаємо, у Дніпрі заснували премію на честь загиблого на фронті вчителя.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар