Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінницькій області 11 566 учасників зареєструвалися на національний мультипредметний тест

Найбільше учасників тесту обрали третім предметом для складення  історію України та англійську мову
Найбільше учасників тесту обрали третім предметом для складення  історію України та англійську мову Новини України 09 трав 2023 в 17:30

У Вінницькій області для проходження національного мультипредметного тесту зареєструвалися 11 566 учасників. Минулого року їх було на тисячу менше – 10 512 учасників. Про це повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Нагадаємо, що за результатами тесту будуть проводити вступ до закладі вищої освіти у 2023-му році. Обовязковими предметами для проходження національного мультипредметного тесту цього року є українська мова та математика.

Результати тесту будуть використовуватися для вступу до закладів вищої освіти у 2023 році.

Цьогоріч обов’язковими предметами для проходження НМТ є українська мова та математика. Обрати третій предмет учасники тесту можуть із наступного переліку предметів:  історія України, біологія, іноземні мови (англійська, німецька, іспанська, французька), фізика, хімія.

На Вінниччині випускники обрали для проходження національного мультипредметного тесту наступні предмети:

історію України – 6982 (60,4%);

англійську мову – 2689 (23,3%);

біологію – 1572 (13,2 %);

фізику – 224 (2%);

хімію – 126 (1,1 %);

німецьку мову – 14;

французьку мову – 3;

іспанську мову - 1.

Відбудеться дві сесії тестування: основна – із 5 по 23 червня та додаткова – із 11 липня по 24 липня.

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі заснували премію на честь загиблого на фронті вчителя. Започаткували її вручення на честь загиблого на фронті вчителя ліцею інформаційних технологій (ЛІТ) Сергія Столбцова. Нагороджуватимуть нею вчителів за професійні успіхи та учнів за перемоги у всеукраїнських та регіональних олімпіадах.

Створили премію, аби заохотити дітей до навчання та підтримати їх.Нагороджуватимуть премією учнів, які стали переможцями та призерами всеукраїнських та регіональних олімпіад з різних дисциплін, є членами Малої академії наук (МАН), а також вчителів закладу, які мали найбільші професійні успіхи протягом навчального року.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар