Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі затримали чоловіка, який за 4000 доларів допомагав іншим перетинати кордон

В Одесі чоловік розробив схему нелегального перетину кордону України.
В Одесі чоловік розробив схему нелегального перетину кордону України. Новини України 23 серп 2023 в 15:30

В Одесі затримали чоловіка, якого підозрюють у наданні допомоги іншим особам в незаконному перетині державного кордону за грошову "винагороду". Він вказав вартість своїх послуг на рівні 4000 доларів США. Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За інформацією розслідування, 26-річний житель Одеси вступив в угоду з кількома особами й розробив план нелегального перетину кордону для чоловіків, які були призовного віку.

Використовуючи один з месенджерів, він знайшов зацікавленого "клієнта", якому розповів докладно про спосіб перетину кордону.

За надану допомогу чоловік брав 4000 доларів, які клієнт мав передати у двох різних виплатах: частину відразу, а решту після прибуття до сусідньої країни.

Після отримання суми в розмірі 1500 доларів, він надав клієнту автомобіль, який мав транспортувати його до пункту призначення, а звідти "покупець" мав перейти кордон пішки. Проте автомобіль разом з пасажиром був зупинений правоохоронцями під час маршруту до кордону.

"Продавцю" повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на термін від семи до дев'яти років, а також позбавлення права займати певні посади чи здійснювати деяку діяльність на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Зараз проводиться обрання запобіжного заходу.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар