Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі затримали офіцера, який вимагав у військового хабар в 100 тисяч гривень

В Одесі затримали офіцера, який вимагав у військового хабар
В Одесі затримали офіцера, який вимагав у військового хабар Новини України 23 серп 2023 в 16:30

В Одесі голову речової служби будуть судити за отримання хабаря в розмірі 100 тисяч гривень. Цю інформацію оприлюднили у Спеціалізованій прокуратурі, яка відповідає за правопорядок у Південному регіоні.

За зібраними доказами, офіцер разом із заступником командира з тилу військової частини намагалися вимагати 120 тисяч гривень від підлеглого військового, який є психологом у радіорелейному батальйоні.

За ці кошти вони обіцяли йому допомогти з оформленням обхідного листа, забезпечити безперешкодну передачу посади та переведення до іншої військової частини. При цьому, їхня угода передбачала, що не буде розпочато службове розслідування щодо вигаданих обвинувачень. Після того, як частина грошей (100 тисяч гривень) була передана, чоловіка затримали.

Йому оголосили про підозру та застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, розмір якої становить 998 448 гривень.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти колишнього керівника речової служби однієї з військових частин згідно з частиною 3 статті 368 (Одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна) Кримінального кодексу України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар