Kolo.News.Ukraine.Region

Людей просять тимчасово не купатися у Чорному морі через підрив Каховської ГЕС

Людей просять тимчасово не купатися у Чорному морі через підрив Каховської ГЕС
Людей просять тимчасово не купатися у Чорному морі через підрив Каховської ГЕС Новини України 07 черв 2023 в 09:04

Найближчими днями людей просять утриматися від купання у підтоплених берегових зонах та Чорному морі через підрив Каховської ГЕС.

Про це повідомили у Держекоінспекції Південно-Західного округу.

За їхньою інформацією, через затоплення прибережних ділянок до акваторії Чорного моря можуть потрапити сільськогосподарські хімікати, пестициди, шкідлива органіка та нафтопродукти.

Також через підрив ГЕС в Одеській області збільшили кількість перевірок води у Чорному морі. Про це Суспільному розповів заступник генерального директора ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Віталій Гончаров.

Він зазначив, що наразі обласний центр контролю та профілактики хвороб працює у посиленому режимі. Проби питної води в регіоні, які збираються щоденно, наразі всі в межах норми, однак зважаючи на ситуацію, кількість проб збільшили.

"Підвищена кількість відбору води на дослідження: морської води й води з відкритих водоймищ. Поки що ситуація в нас контрольована, підвищення рівнів захворюваності не зареєстровано. Також результати досліджень знаходяться в межах допустимих санітарних норм. Створені групи швидкого реагування на всі ці події", - повідомив Гончаров.

Для відстеження наслідків в Одесі також моніторитимуть солоність моря. За словами експертів, фахівці будуть працювати у певних пунктах, де відстежуватимуть зміни та солоність Чорного моря. Підрив Каховської ГЕС матиме "відчутні наслідки" для морської екосистеми через підвищення температури повітря влітку. Однак вплив буде помітний не раніше ніж за тиждень.

Нагдаємо, 6 червня російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області. Внаслідок цього близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення. Влада та волонтери почали евакуацію населення із небезпечних зон.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар