Kolo.News.Ukraine.Region

Очільник Підгородненської громади розповів про наслідки ракетної атаки по житловим будинкам

Наслідки російської атаки по житловим будинкам - Дніпропетровська ОВА
Наслідки російської атаки по житловим будинкам - Дніпропетровська ОВА Новини України 05 черв 2023 в 16:00

Понад 380 вибитих вікон, зруйнований будинок на 18 квартир — такі наслідки ракетного удару по Підгородному на Дніпропетровщині. Про це розповів міський голова Підгородного Андрій Горб в ефірі інформаційного денного ефіру «Суспільне. Спротив».

За його словами, фактично зруйнований двоповерховий будинок на 18 квартир, понад 380 вибитих повністю вікон, пошкоджено 13 приватних будинків. Такі попередні наслідки ракетного удару, який стався 3 червня по Підгородному на Дніпропетровщині.

Від 4 червня працює спеціально створена комісія міськради, фахівці проводять технічне обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель.

«Щодо двоповерхівки, куди безпосередньо було влучання, будинок частково зруйнований. Оцінюється, чи потрібно його зносити, чи, можливо, щоб він ще функціонував. Також проводитиметься технічне обстеження будівель, які розташовані поруч», — сказав Андрій Горб.

Щодо виплат матеріальної допомоги, то, за словами посадовця, про це наразі не йдеться. Очікують висновків комісії, на підставі яких буде ухвалено відповідне рішення міськради.

Поки що будівельні матеріали для усунення наслідків руйнувань надають благодійні фонди та волонтери.

Нагадаємо, російські військові ввечері 3 червня вдарили по Підгородненській громаді Дніпровського району. Пошкоджений двоповерховий житловий будинок. Загинула дворічна дитина. Також відомо про 22 поранених, з них п'ятеро – діти.

Дві двоповерхівки, між якими влучила ракета, частково зруйновані. Пошкоджені й 10 приватних будинків, авто, магазин, газопроводи.

Читайте також: Місце ракетної атаки по Підгородненській громаді відвідала віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар