Kolo.News.Ukraine.Region

В одному з районів Полтави хочуть встановити станцію моніторингу якості повітря

У Полтаві хочуть встановити станцію моніторингу якості повітря
У Полтаві хочуть встановити станцію моніторингу якості повітря Новини України 07 черв 2023 в 10:30

Спостереження за станом атмосферного повітря у м.Полтава за допомогою стаціонарних постів моніторингу здійснює Полтавська лабораторія обласного центру з гідрометеорології: чотири неавтоматизовані пости – по 2 у Шевченківському та Київському районах міста відповідно. У Подільському районі обласного центру такі пости відсутні.

Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Відповідний проєкт подали на конкурс екологічних ініціатив Полтавської області. Голосування стартує вже 8 червня на порталі “Smart Region”.

“Для встановлення, сертифікованої в Україні, автоматизованої станції у цьому районі можна проголосувати з 8 по 20 червня на порталі Екологічні ініціативи Полтавської області (Бюджетна підтримка місцевих екологічних ініціатив громад Полтавщини задля покращення екологічного стану довкілля в регіоні, підвищення екологічної свідомості та культури громадян) проєкт №30, за посиланням“, – йдеться у повідомленні.

Програмою державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря для агломерації «Полтава» Полтавської територіальної громади на 2022-2026 роки, передбачається встановлення автоматизованого індикативного посту на перехресті проспекту Вавілова та бульвару Богдана Хмельницького.

Встановлюваний індикативний пост є транспортно-орієнтованим (здебільшого призначений для вимірів кількості забруднюючих речовин, які потрапляють в атмосферу від автотранспорту) і буде виконувати наступні функції: автоматичне вимірювання концентрацій аналізованих компонентів (оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу (ТЧ 2,5 та ТЧ 10); а також збір, обробку, збереження і передачу результатів вимірювань; представлення результатів в різних доступних форматах з подальшим їх оприлюдненням у мережі Інтернет.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар