Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині підприємство вирощує різних видів риб

На підприємстві побували працівники ОВА.
На підприємстві побували працівники ОВА. Новини України 18 трав 2023 в 15:00

На Вінниччині працює ТОВ «Рибне господарство «Меркурій», яке займається вирощуванням, інкубацією та розведенням різної риби. Цього тижня на підприємстві побували заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький та директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Олег Сідоров.

-          Україна надзвичайно багата на рекреаційні ресурси. Доклавши певних зусиль, їх можна перетворити на прибутковий сільськогосподарський бізнес. Зокрема, це стосується середніх і малих водойм, - зауважив Сергій Здітовецький.

Керівник підприємства Олег Грішин познайомив гостей із виробничими процесами. Він, зокрема, розповів, що ТОВ «Рибне господарство «Меркурій» претендує на отримання статусу суб’єкта племінної справи.

Наразі риба на підприємстві проходить інкубаційний період. Він у подальшому дасть змогу забезпечити мальком рибні господарства не лише на Вінниччині, але й за межами області. Зараз на підприємстві утримують понад сто самців та самок коропа, майже по сто особин шестиліток, семиліток та восьмиліток коропа. При цьому середня маса самок коропа складає майже 9 кг, самців – майже 6 кг, восьмиліток понад 9 кг, семиліток – більше 7 кг.

-          Аби на нашому столі з’явилася свіжа апетитна риба, потрібно забезпечити досить відповідальний процес із її вирощування, - наголошує Сергій Здітовецький.

Раніше ми розповідали, що на Дніпропетровщині через центри зайнятості з початку повномасштабного вторгнення працевлаштувалися майже три тисячі переселенців. Професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації пройшли 363 переселенці.

До громадських та суспільно корисних робіт залучено 223, ще 28 – отримали мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу. 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар