Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині продовжується акція «Час не марнуй – здоров’я пильнуй»

Кожен мешканець області може перевірити свій організм та зробити необхідні щеплення.
Кожен мешканець області може перевірити свій організм та зробити необхідні щеплення. Новини України 18 трав 2023 в 10:07

У Вінницькій області триває акція «Час не марнуй – здоровя пильнуй». Сьогодні мобільна бригада із медиків області побувала у місті Бар. Кожен мешканець громади міг зробити повну перевірку організму: перевірити рівень цукру у крові, виміряти тиск, обстежитися на ВІЛ-інфекцію, гепатити В та С. Також можна пройти тест на Covid-19 і зробити від нього щеплення. Також щеплення можна зробити від правця та дифтерії. За роботою мобільної бригади спостерігали начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов та народна депутатка України Ірина Борзова.

Про це розповідають у Вінницькій ОВА.

Сергій Борзов зауважив, що мешканці громади змогли отримати консультації від профільних спеціалістів - онкодерматолога, ендокринолога, терапевта.

Приєдналася до роботи медичної локації бригада Товариства Червоного Хреста Вінницької області. Її спеціалісти проводили безкоштовне УЗД-дослідження щитоподібної залози і безкоштовно надавали ліки першої необхідності.

-          Чимало людей виявили бажання пройти медобстеження. Це свідчить про важливість і необхідність таких виїздів. Отже, продовжуємо працювати та забезпечувати доступність медичних послуг на місцях, - наголосив Сергій Борзов.

Нагадаємо, у Полтаві до обласної лікарні передали 12 комплектів неодимових магнітів, які допоможуть витягувати осколки. Спільно виготовили магніти підприємства із Полтавщини, Харківщини та Львівщини. Оскільки виробники постійно вдосконалюють свої вироби, тому до Полтавської обласної лікарні привезли апарат вже четвертої генерації. 12 комплектів неодимових магнітів «Едельвейс» використовують у медицині для вилучення дрібних уламків та навіть куль.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар