Kolo.News.Ukraine.Region

У Дніпрі обрали запобіжний захід правоохоронцю, який завдав смертельного поранення чоловікові

У Дніпрі обрали запобіжний захід правоохоронцю
У Дніпрі обрали запобіжний захід правоохоронцю Новини України 31 серп 2023 в 21:32

У Кіровському районному суді міста Дніпро обирали запобіжний захід для поліцейського патрульного Єгора Звонкова, який спричинив смертельне поранення особі під час затримання.

Як повідомляє "Суспільне", сам правоохоронець не зміг присутній фізично через свій стан здоров'я, однак він дистанційно брав участь у засіданні.

У прокуратурі було висунуто вимогу обрати запобіжний захід для затриманого поліцейського - 60 діб ув'язнення без можливості внесення застави.

Прокурор Артем Желіба наголосив на тому, що патрульний повинен був попередити про використання службової зброї.

Адвокатка Юлія Сегеда, яка захищала інтереси затриманого поліцейського, висловила думку, що підозра щодо здійснення наміреного вбивства є безпідставною.

"Обвинувачувати особу в особливо тяжкому злочині і при цьому не дослідити, не встановити — навіть елементарно — подію, яка вміщується в 10 хвилин, на мій погляд, це дуже поверхневий підхід. І підозра, на мій погляд, не є обґрунтована", — сказала вона.

Адвокатка наголосила, що її клієнт отримав серйозну травму голови та м'яких тканин, і тому йому необхідне стаціонарне лікування.

Сегеда також прокоментувала в суді відеозаписи зі службових камер поліцейських під час виникнення події.

"Що ми бачили далі? Далі ми бачили напад, фізичний напад на співробітників поліції… Я переглядала це відео більш детально. Там видно, що коли чоловік (смертельно поранений патрульним — ред.) зробив цей прийом, від якого підозрюваний впав на землю, то він одразу побіг добивати патрульну. Він побіг добивати співробітника поліції. І він дійсно наніс їй удари. Ми бачимо, що в неї капає кров. То що зробив підозрюваний? Він рятував життя своєї напарниці", — сказала Сегеда.

Захисники затриманого патрульного просили суд вирішити питання про запобіжний захід у формі особистого зобов'язання, домашнього арешту або внесення застави.

Сам затриманий поліцейський в суді заперечив свою провину.

Він заявив: "З підозрою я не погоджуюся абсолютно".

Він також вказав, що застосував зброю лише після вичерпання всіх інших можливостей і для захисту власного життя. Водночас він відкинув можливість запобіжного заходу у вигляді ув'язнення, оскільки, на його словах, він перебуває на медичному лікуванні, і він не вчинив злочину, за яким його звинувачують.

Сегеда, адвокатка поліцейського, після призначення запобіжного заходу для її клієнта, відзначила, що питання про можливе перевищення службових повноважень вимагає докладного дослідження. Але щодо наявності наміру вчинити вбивство, її точка зору була категорично протилежною.

"Щодо перевищення повноважень. Згодна, що це спірне питання. Згодна, що це треба вирішувати протягом слідства, згодна, що буде ще багато експертиз. І, звісно, це досліджуватиметься в процесі слідства. Але щодо умисного вбивства, то з цим я категорично не могла погодитися. І ви сьогодні чули, що прокурор не переконав. Не знаю як вас, але мене прокурор не переконав", — сказала вона.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар