Kolo.News.Ukraine.Region

У Смілі на Черкащині випробовують новий водогін, який пошкодило в наслідок ракетного удару

У Смілі на Черкащині випробовують новий водогін, який пошкодило в наслідок ракетного удару
У Смілі на Черкащині випробовують новий водогін, який пошкодило в наслідок ракетного удару Новини України 26 серп 2023 в 17:45

У Смілі після ракетного удару, який завдала по місту Росія 15 серпня 2023 року, обладнали новий водогін. Нині випробовують, як він працює.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За словами посадовця, після пошкодження мереж для населення забезпечили підвезення як питної, так і технічної води, зокрема, і до медзакладів, які залишилися без водопостачання.

"Загалом за цей час ми доставили людям понад 120 тонн води. П'ятий день поспіль у місті випробовують новий водогін загальною протяжністю 1 кілометр 200 метрів. Внаслідок вибуху відбулися зміщення. Тому коли ми під'єднали все, то побачили, що немає того напору, який хотілося б мати для того, аби всі будинки були забезпечені водою. Через це воду ми могли подавати лише ввечері і вранці. Станом на 26 серпня, зважаючи на те, що в трубах з'явився тиск, сподіваємося, що будемо вмикати вже воду на постійній основі, як це було до обстрілу", — пояснив він.

Крім того, додав Ігор Табурець, триває ліквідація інших пошкоджень, зокрема, в місцевому медзакладі. Його планують відновити до зими.

Нагадаємо, по території Черкащини вранці 15 серпня російська армія завдала ракетних ударів. Поцілили по територіях медзакладу та приватного підприємства у Смілі. Водночас пошкоджено мережі водо- і теплопостачання. Частина Сміли залишилась без води.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар