Kolo.News.Ukraine.Region

Машинобудівне підприємство із Харківщини вже майже рік працює на Полтавщині

На підприємстві працюють 110 людей.
На підприємстві працюють 110 людей. Новини України 25 трав 2023 в 13:00

Вже майже рік на Полтавщині працює релоковане підприємство із Харківської області, яке займається машинобудуванням. Це підприємство – одне із близько п’ятдесяти виробництв, які прийняла Полтавщина після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

-        Для збереження українського бізнесу та економіки держави нині діє урядова програма з підтримки релокованого бізнесу. На Полтавську область подали заявки майже 400 підприємств, майже 50 були релоковані до регіону й нині вже працюють. Для області це нові робочі місця й потужності, – відзначив Дмитро Лунін.    

Підприємство зараз розташовується у місті Кременчук на Полтавщині. На новому місці вдалося налагодити повний цикл виробництва продукції. Зараз на підприємстві працюють 110 людей, штат поповнили і місцеві жителі. Крім цього, виробництво поступово відновлюють і у Харківські й області. Про це розповів керівник підприємства.

-        Підприємство понад 20 років займається машинобудівним продуктом. Ми робимо грузопід’ємну та колісну техніку. На Полтавщині зосередилися на причіпній техніці для аграріїв та лісництв. З собою нам вдалося забрати два нові станки: фрезерний і токарний. Їх було введено в експлуатацію вже тут, на Полтавщині, – розповів керівник виробництва. Дмитро Ляшенко.

Раніше ми розповідали, що 120-ту річницю від дня свого заснування відзначив Полтавський фаховий коледж мистецтв імені Миколи Лисенка. За 120 років у закладі навчалися понад 6 тисяч студентів. Серед випускників – народні й заслужені артисти України, заслужені діячі мистецтв, лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Ми також повідомляли, що із Вінниці до звільненого міста Балаклія на Харківщини відправили гуманітарну допомогу. Звільненому місту передали 500 ОСБ-плит. Вони знадобляться для тимчасового ремонту пошкоджених будівель.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар