Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині 80 відсотків шахрайств вчинили через Інтернет

У офіційному медіацентрі Полтавщини провели брифінг із очільником поліції області.
У офіційному медіацентрі Полтавщини провели брифінг із очільником поліції області. Новини України 25 трав 2023 в 17:00

На Полтавщині порівняно із 2022-им роком зросла на 160 відсотків кількість шахрайств. Так, у 2023-му році у області вже розпочали понад 1400 кримінальних проваджень за фактами шахрайських дій. Про це журналістам розповів керівник поліції Полтавщини Євген Рогачов під час брифінгу, який відбувся у офіційному медіацентрі Полтавщини. Про це повідомляють у Полтавській обласній військовій адміністрації. 

-        Із початку року за фактами шахрайства в області розпочато понад 1400 кримінальних проваджень. У 305 злочинах особам повідомлено про підозру. До суду цього року обвинувальними актами скеровано понад 200 кримінальних проваджень, – зазначив Євген Рогачов.
Керівник поліції Полтавщини розповів, що найбільш поширеними у області схемами обману є купівля та продаж через мережу Інтернет. Зафіксували 446 подібних злочинів.

Другими за поширеністю є випадки, коли псевдопрацівники банків вимагають у громадян реквізити платіжних карток – 331 факт. Третє місце у ранжирі злочинців посідають фішингові розсилки, які використовують для отримання даних банківських карток – 318 випадків. Також поширеними серед шахраїв лишаються історії про те, що ваша близька людина потрапила у ДТП, поліцію, лікарню – 43 випадки. У 14 випадках шахраї «міняли» старі гроші на нові.

-        Зі статистики видно, що майже 80% шахрайських дій вчинено із застосуванням адаптованих схем у мережі Інтернет. В умовах воєнного стану набула актуальності схема з надання в оренду неіснуючого житла для людей, які приїжджають із зон бойових дій. Що роблять шахраї? Обіцяють людям надавати житло та просять певну передоплату, проте після отримання грошей зловмисники, як завжди, відключають телефон, – розповів керівник поліції області.

Раніше на Вінниччині викрили шахрая, який видурив у волонтера 1,7 мільйона гривень.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар