Kolo.News.Ukraine.Region

У коледжі на Вінниччині готують помічників фельдшерів екстреної допомоги (ФОТО)

У червні заклад вже готовий зустрічати нових студентів.
У червні заклад вже готовий зустрічати нових студентів. Новини України 25 трав 2023 в 18:00

Ольга Задорожна, директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації, побувала у Могилів-Подільському медичному коледжі. Очільниця медичної галузі області оглянула укриття та матеріально-технічну базу навчального закладу і поспілкувалася із студентами коледжу. Про це повідомляють у Вінницькій ОВА.

На базі Могилів-Подільського медичного коледжу віднедавна почали готувати помічників фельдшерів екстреної допомоги. В Україні підготовку таких спеціалістів проводять лише три заклади. Вже у лютому 2023 року отримали свідоцтво техніків екстреної допомоги перші 15 водіїв «швидких».

-        В червні випуск чергової групи наших техніків – 30 студентів. З вересня продовжується набір - вже записались 20 охочих. Це вимога часу і є високий попит на якісних і професійних фахівців бригад екстреної медичної допомоги, - розповів Володимир Кордон, директор коледжу.

Навчальна база та професійна команда Могилів-Подільського медичного коледжу – одні із найкращих в Україні. Проте є і деякі питання, над якими ще потрібно працювати. Так, у коледжі потрібно провести ремонт в укритті та замінити комп’ютерну техніку на сучасну.

-        Ми побачили як живе коледж, поспілкувалися з студентами. У випускників є різні плани на майбутнє: хтось хоче стати косметологом, хтось масажистом, а хтось працювати на «швидкій» чи продовжити навчання в медичному університеті. Попри COVID-19, війну заклад продовжує розвиватися. Є низка питань, над якими будемо працювати, - зазначила Ольга Задорожна.

Вже у червні розпочинається вступна кампанія і коледж готовий зустрічати абітурієнтів.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині нагородили більше двадцяти кращих вчених.



0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар