Kolo.News.Ukraine.Region

Україна готується повернути чоловіків, які втекли за кордон

Україна готується повернути чоловіків, які втекли за кордон
ТОП ТемаВибір редакції
Україна готується повернути чоловіків, які втекли за кордон Новини України 02 вер 2023 в 08:59

Наразі в Україні ретельно перевіряють роботу лікарсько-військових комісій, які надавали фіктивні довідки ухилянтам від мобілізації. Але перевірка може зайняти досить багато часу. Про це в ефірі телемарафону розповів народний депутат від "Слуги народу" Давид Арахамія.


Як зазначив нардеп, відповідальність перед законом несе і посадова особа, і той, хто їй дав хабар. Тому у правоохоронних органів в цьому контексті багато роботи буде, які повинні, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом все оформити, надати докази й висувати обвинувачення.

– Що буде з людьми, які це робили? Вони будуть нести відповідальність згідно з законами за давання хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації, – пояснив нардеп.


Інше питання: як притягти до відповідальності людей, які вже виїхали за кордон. Прямо зараз у правоохоронців дотягнутися до них немає можливості, але Україна дуже посилила напрямок міжнародно-правової допомоги.


– Тож в будь-якій фактично (окрім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність, – підсумував Арахамія.

Автор: Maksim

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар