Kolo.News.Ukraine.Region

Цього року до перших класів навчальних закладів Полтавської громади підуть 3200 дітей

Цього року до перших класів навчальних закладів Полтавської громади підуть 3200 дітей
Цього року до перших класів навчальних закладів Полтавської громади підуть 3200 дітей Новини України 09 серп 2023 в 15:00

9 серпня відбулася перша нарада з питань підготовки до 1 вересня, яку провела секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

Під час наради обговорили стан укриттів та їх будівництво, поточний та капітальний ремонт приміщень, харчування, забезпеченість підручниками, онлайн та офлайн навчання, оптимізацію навчальних закладів, канцелярські набори для першачків, підвищення заробітної плати шкільним медсестрам, доплати вчителям та вихователям.

«Укриття, їх стан та їх будівництво - це безпека наших дітей. А діти - це наше майбутнє. Вони мають рости та розвиватись в нормальному шкільному середовищі», – наголосила Катерина Ямщикова.

За її словами, допомога Збройним силам - це пріоритет, але діти - це теж пріоритет. Тому необхідно відремонтувати, а де можливо, і побудувати укриття. Також необхідно провести оптимізацію навчальних закладів. Відповідно й організувати підвіз дітей до тих шкіл, де вони зможуть здобути якісну освіту.

Директор Департаменту освіти Полтавської міської ради Жанна Каплоух повідомила, що цьогоріч до перших класів підуть 3200 дітей.

«Відкриється у громаді 112 перших класів. Працюватимуть 125 груп продовженого дня. Завдяки змішаній формі, навчання офлайн зможуть отримувати знання 29 тисяч учнів, тобто майже всі. У кожній школі своя система змішаних форм: хтось відвідує школу в окремі дні, а хтось в окремі години. Це все залежить від місткості укриття. Лише чотири навчальні заклади громади працюватимуть онлайн. Це Верхолянська ЗОШ І - II ст., Андрущанська ЗОШ, Валківська ЗОШ та Бричківський НВК, в якому планують запустити роботу дитсадка», - зазначила Жанна Каплоух.

 Щодо роботи дитячих садочків, то з 12 закритих, в яких проживають ВПО, 8 відкриють до 1 жовтня. 

Читайте також: На Полтавщині провели форум щодо запровадженої Першою леді реформи харчування у школах


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар