Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині провели форум щодо запровадженої Першою леді реформи харчування у школах

У Полтавській ОВА розповіли про кроки реалізації реформи у області.
У Полтавській ОВА розповіли про кроки реалізації реформи у області. Новини України 04 серп 2023 в 16:07

На Полтавщині провели форум, під час якого обговорили реформу шкільного харчування, запропоновану Першою леді України Оленою Зеленською. Про кроки, які планують здійснити у різних громадах області, розповіли у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Під час форуму Дмитро Лунін, начальник Полтавської ОВА, розповів про ті заходи, які будуть реалізовувати у області у питання реформи шкільного харчування. Зокрема, у Решетилівській громаді планують створити першу фабрику-кухню. Також у 17 громадах мають намір опорні кухні, а у двох громадах – базові.

-        Проєкти подали до профільного міністерства. Корисні та смачні страви у школі – одна з важливих складових здоров'я наших дітей, – зазначив Дмитро Лунін.

Майданчиком для навчання кухарів із Полтавщини, за словами очільника ОВА, став кулінарний хаб, який пройшов нещодавно у місті Кременчук.

При цьому у області роблять акцент не лише на навчанні кухарів, але й на оновленні обладнання у шкільних їдальнях. Зокрема, Дмитро Лунін нагадав, що іще до початку повномасштабного вторгнення Полтавщині закупила двісті одиниць сучасної техніки.

Під час форуму його учасники також обговорили фінансові спроможності громад під час реалізації проекту, модернізацію харчоблоків, професійну підготовку кадрів тощо.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині Перша леді Олена Зеленська разом із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем відвідали спортивний комплекс, у якому проходять реабілітацію військові.



0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар