Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу продовили тестування

У Полтаві до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу продовили тестування
У Полтаві до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу продовили тестування Новини України 21 трав 2023 в 16:00

Комунальне підприємство «Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради», відділ реалізації молодіжної політики та сім’ї Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради та БО «Світло надії» провели інформаційно-просвітницьку акцію в ТРЦ «Екватор».

Захід приурочили до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу та Європейського тижня тестування на ВІЛ і гепатити.

Відвідувачі та працівники центру мали змогу пройти безкоштовне анонімне тестування на ВІЛ. Цієї можливістю скористалися 44 людини. У жодної з них інфекції не виявили!

«Ми прагнемо, щоб люди свідомо ставилися до власного здоров’я. ВІЛ тривалий час може протікати безсимптомно. Тому краще витратити кілька хвилин на тестування і ще через 15 хвилин дізнатися результат, аніж потім лікувати хворобу на пізній стадії. До того ж сестра медична використовує комбіновані експрес-тести, які виявляють ВІЛ, гепатити та сифіліс. Тому закликаємо людей турбуватися про своє майбутнє і тестуватися», – зазначила керівниця відділу проектів та програм громадського здоров’я БО «Світло надії» Іванна Данилишина.

Соціальні працівники та волонтери під час акції інформували людей про можливі шляхи інфікування, лікування ВІЛ та гепатитів, а також наголошували на важливості регулярного тестування.

Також охочим безкоштовно роздавали засоби контрацепції, лубриканти та інформаційні листівки.

Волонтерський штаб оборони Кременчука передав чергову допомогу Полтавській обласній лікарні імені М.В. Скліфосовського.  Для потреб медиків привезли антибіотики, фізрозчини, хірургічні інструменти, розхідні матеріали для операцій, рукавички, халати.  Також передали 12 комплектів неодимових магнітів «Едельвейс». Їх використовують у медицині для вилучення дрібних уламків та навіть куль.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар