Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві до обласної лікарні передали 12 комплектів неодимових магнітів

Допомогу передали від Волонтерського штабу оборони Кременчука.
ТОП Тема
Допомогу передали від Волонтерського штабу оборони Кременчука. Новини України 17 трав 2023 в 13:32

Волонтерський штаб оборони Кременчука передав чергову допомогу Полтавській обласній лікарні імені М.В. Скліфосовського.  Для потреб медиків привезли антибіотики, фізрозчини, хірургічні інструменти, розхідні матеріали для операцій, рукавички, халати.  Також передали 12 комплектів неодимових магнітів «Едельвейс». Їх використовують у медицині для вилучення дрібних уламків та навіть куль. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

-          Із моменту вторгнення наш волонтерський штаб займається виготовленням магнітів, які використовують у Національному інституті хірургії та трансплантології, Інституті серця, в прифронтових стабілізаційних шпиталях.  У комплект входять корпус із неодимовим магнітом та насадки різної потужності. Ними можна проводити як діагностику та пошук уламка в тілі, так і видалення його через раневий канал,  – розповів керівник волонтерського штабу оборони Кременчука Олег Биков.

Спільно виготовили магніти підприємства із Полтавщини, Харківщини та Львівщини. Оскільки виробники постійно вдосконалюють свої вироби, тому до Полтавської обласної лікарні привезли апарат вже четвертої генерації.

Григорій Оксак, головний лікар Полтавської обласної лікарні, зауважив, що магніти будуть застосовувати у всіх відділеннях хірургічного профілю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Вінниччині передали спеціальний транспорт бійцям бойової бригади ОП «Південь». Бійцям передали спеціалізований автомобіль швидкої допомоги Volvo та бус Volkswagen.

Також ми розповідали, що у місті на Черкащині провели акцію «Сміливим від смілян».

Просто вулиці представники закладів культури, освіти, бізнесу, релігійних організацій, майстри і майстрині народної творчості та інші представили свої виставки.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар