Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві спіймали на хабарі контррозвідника, який вимагав у військового 6 тисяч доларів

У Полтаві спіймали на хабарі контррозвідника, який вимагав у військового 6 тисяч доларів
У Полтаві спіймали на хабарі контррозвідника, який вимагав у військового 6 тисяч доларів Новини України 03 трав 2023 в 19:00

У Полтаві відсторонили від роботи контррозвідника, якого підозрюють у вимаганні 6 тис. доларів США від військової частини. Про це стало відомо з ухвал Октябрського районного суду Полтави.

Підполковник та заступник начальника одного з відділів Департаменту військової контррозвідки підозрюється у вимаганні. Його відсторонили від посади й посадили під нічний домашній арешт.

Під час розслідування встановлено, що полковник вимагав гроші для себе та третьої особи від заступника командира однієї з військових частин з питань озброєння.

Слідчі дії показали, що підозрюваний вигадав як заробити у січні 2023 року. На початку місяця подзвонив підполковнику та запропонував під'їхати до нього.  Коли вони зустрілися контррозвідник повідомив, що з ним хоче поговорити начальник 4 відділу 8 управління Департаменту військової контррозвідки та провів до кабінету. На них там чекала "на даний час невстановлена органом досудового розслідування особа".

У розмові військовослужбовцю повідомили, що вони знають про розкрадання палива в їхній військовій частині. Також їм відомо про його причетність до схеми.

Люди почали тиснути на військовослужбовця, що йому загрожує 12 років за ґратами, проте докази можна знищити і уникнути суду.

Контррозвідник повідомив, що за 6 тис. доларів можна тихцем закрити провадження й домовитися з колегами про те, щоб вони забули про цих військових. Військовослужбовець погодився на такі умови.

За кілька годин відбулася передача хабаря. Просто у приміщенні Департаменту контррозвідник отримав 6 тис. доларів, а потім й підозру у зловживанні.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар