Kolo.News.Ukraine.Region

Росія погодилася відновити інспекцію суден, які проходять "зерновим коридором"

Росія погодилася відновити інспекцію суден, які проходять "зерновим коридором"
Росія погодилася відновити інспекцію суден, які проходять "зерновим коридором" Новини України 19 трав 2023 в 17:00

Росія погодилася відновити інспекцію суден, які проходять "зерновим коридором", для двох портів Одещини, а саме портів "Одеса" і "Чорноморськ". Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

"Станом на ранок 19 травня стало відомо, що Росія погодилася відновити інспекції вхідного флоту до портів "Одеса" та "Чорноморськ", але відмовилася інспектувати судна, що прямують на порт "Південний", — повідомив Юрій Васьков.

Роботу "зернової угоди" було продовжено на два місяці, і також було заявлено, що Росія не буде перешкоджати виходу турецьких кораблів у порти Миколаїв та Ольвія.

Нагадаємо, що за словами генерального директора Української аграрної конфедерації, Павла Коваля, Росія може спричинити зупинку роботи заводів в Україні через гальмування "зернового коридору". Він наголошує, що росія намагається гальмувати рух суден, особливо тих, які перевозять дорожчі товари, наприклад, соняшникову олію. Якщо танкери з цією олією не будуть пропускатися через "коридор", то це може призвести до зупинки роботи двох-трьох заводів по переробці соняшника в Україні. Зазначається, що кількість суден, які проходять через "коридор", значно зменшилася з січня росія обирає для перевірки судна, які не є пріоритетними для України, та витрачає на їх огляд більше часу, ніж потрібно. Це призводить до затримок у доставці сировини для підприємств.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар