Kolo.News.Ukraine.Region

Російські обстріли спричинили шкоду довкіллю Одещини на 11,7 мільярда гривень

Фото: удар по Одещині 9 травня
Фото: удар по Одещині 9 травня Новини України 11 трав 2023 в 15:00

Через ракетні атаки російської окупаційної армії довкілля Одеської області зазнало забруднень, серед яких засмічення будівельними матеріалами та уламками ракет і снарядів, на суму 11,7 мільярда гривень. Про це повідомили в Державно-екологічній інспекції Південно-Західного округу.

За даними Державно-екологічної інспекції, найбільша сума шкоди – 11,1 мільярда гривень була завдана у липні 2022 року під час обстрілу в Сергіївці будинку та бази відпочинку "Годжі".

У квітні 2023 року в результаті влучання безпілотника в приміщення одного з підприємств Одеси. Державними інспекторами проведено обстеження території та встановлено засмічення земельних ділянок загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів. Засмічення земельних ресурсів склало 339,7 мільйона гривень. Забруднення атмосферного повітря через продукти горіння склало – 482,2 тисячі гривень.

Також підсумували збитки, які російська армія завдала руйнуванням об’єктів енергетичної інфраструктури Одеської області – 36,3 мільйона гривень.

Окрім цього у Державно-екологічної інспекції підсумували, що злочини проти довкілля можуть бути менш помітними одразу, однак у довгій перспективі матимуть досить сумні наслідки. Для відновлення довкілля знадобиться не одне десятиліття.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар