Kolo.News.Ukraine.Region

СБУ викрили колаборантку в Одесі

СБУ викрили колаборантку в Одесі
СБУ викрили колаборантку в Одесі Новини України 19 трав 2023 в 14:00

Служба безпеки України повідомила про підозру жительці Одеси за підтримку збройної агресії російської федерації проти України.

Як повідомляє пресслужба Служби безпеки України, слідчі СБУ повідомили про підозру мешканці Одеси за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Після початку повномасштабного вторгнення жінка активно закликала у соцмережах до підтримки окупантів, а також виправдовувала їхні воєнні злочини.

Маючи проросійські настрої, вона поширювала публікації, спрямовані на дискредитацію державних органів влади та Сили оборони України.

За даними слідства, зловмисницею виявилася місцева жителька. Деструктивний контент агітаторка брала із рашистських спільнот та роспропагандистських Інтернет-ресурсів.

Під час проведення обшуку за місцями проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютери з доказами протиправної діяльності.

Наразі ворожій поплічниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Їй загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар