Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці відкрили меморіальну дошку загиблому воїну

У Вінниці відкрили меморіальну дошку загиблому воїну
У Вінниці відкрили меморіальну дошку загиблому воїну Новини України 11 трав 2023 в 18:00

10 травня у Вінниці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військовослужбовця Олександра Божка. Її встановили на приміщенні школи №11, де навчався захисник. Про це повідомляють на Facebook-сторінці міського департаменту освіти Вінницької міської ради.

Олександр Божок народився у Вінниці, закінчив Одеську юридичну академію. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов у територіальну оборону свого міста, ніс службу на блокпостах. У квітні 2022 року Олександр записався добровольцем та поїхав на схід захищати нашу державу від російського ворога.

"Починали ми з Рубіжного. Потім – Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Соледар, Бахмут. Було дуже важко. Росіяни в Рубіжному накрили нас. Сашко отримав поранення. Ми з товаришами несли його півтора кілометри до медичного пункту. Він ще був притомним, тримав мене за руку і казав, що ще хоче жити, але склалося на жаль по іншому", – каже Анатолій Стасюк, який був побратимом Олександра.

Старший солдат Олександр Божок помер 27 квітня 2022 року в шпиталі внаслідок отриманих напередодні осколкових поранень під час оборони міста Рубіжне в Луганській області. Захиснику було 33 роки.

30 вересня 2022 року провулок Станіславського у Вінниці перейменували на вулицю Олександра Божка.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар