Kolo.News.Ukraine.Region

На честь загиблого пілота майора відкрили меморіальну дошку

На честь загиблого пілота майора відкрили меморіальну дошку
На честь загиблого пілота майора відкрили меморіальну дошку Новини України 20 трав 2023 в 18:00

Меморіальну дошку на честь загиблого захисника Іллі Негара відкрили у селі Болган Студенянської громади у Вінницькій області. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Тульчинської райдержадміністрації.

Ілля Негар народився 3 жовтня 1991 року в селі Болган. Після закінчення школи вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба.

З 2012 року проходив військову службу у ЗСУ на офіцерській посаді штурмана авіаційної ланки авіаційної ескадрильї військової частини. Бойового досвіду набув під час участі в Операцій об'єднаних сил у 2018 та 2020 роках.

З початку повномасштабного вторгнення Ілля Негар був старшим штурманом авіаційної ескадрильї, ніс службу в 7-й бригаді тактичної авіації імені І. Франка.

У складі екіпажу льотчик виконав 14 бойових вильотів, знищив десятки одиниць військової техніки та сотні російських військових, йдеться у дописі.

25 березня 2022 року капітана Іллю Негара нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

19 травня 2022 року майор Ілля Негар разом із підполковником на винищувачі Су-24м здійснили свій останній політ поблизу міста Соледар в Донецькій області. Захисника посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар