Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині почали капітально ремонтувати міст через річку Удай

На Полтавщині почали капітально ремонтувати міст через річку Удай
На Полтавщині почали капітально ремонтувати міст через річку Удай Новини України 08 черв 2023 в 10:45

У Полтавській області розпочали капітальний ремонт мосту через річку Удай на автодорозі Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин. Ця дорога сполучає центр та північ України, зокрема Полтавську та Сумську області. Значна частина трафіку – пасажирські автобуси.

Про це повіломили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області.

Міст збудований у 1966 році, востаннє його реконструювали 20 років тому.

"Першочергово відбудеться заміна деформаційних швів, які повністю зруйновані. Якщо цього не зробити зараз, то інші елементи мосту зазнають руйнування, зокрема під загрозою опиниться прогонова будова. Деформаційні шви компенсують поздовжні переміщення прогонової будови залежно від температурних показників навколишнього середовища", - йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що паралельно буде проведена заміна перильного та бар’єрного огородження та ремонт тротуарів. Роботи виконуються за кошт експлуатаційного утримання.

“Нині вже почали підготовку. Для зручності проїзду перекриють одну смугу, встановлять спеціальні знаки, працюватиме світлофор. Цього року ставимо за пріоритет ремонти мостів і штучних споруд”, – повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.

Аби не перекривати повністю рух дорогою, буде встановлено світлофор, який забезпечить проїзд транспорту в реверсивному режимі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар