Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах біля пляжів планують встановити захисні споруди

У Черкасах біля пляжів планують встановити захисні споруди
У Черкасах біля пляжів планують встановити захисні споруди Новини України 08 черв 2023 в 20:23

Попри воєнний стан та небезпеку, черкащани не відмовляються від відпочинку біля води. Утім нині біля водойм немає захисних споруд, розповів під час брифінгу директор департаменту цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії із правоохоронними органами Черкаської ОДА Сергій Озеран, пише Суспільне.

З його слів, лише за минулий рік сталися 64 випадки, в яких жителі області потрапляли в небезпеку. 33 людей врятували. Ще 38 випадків виявилися летальними, з них — двоє дітей.

"Якщо говорити про нинішній рік, станом на сьогодні на воді загинули 15 людей, з них троє дітей. Що б ми не робили, люди все одно будуть відпочивати на пляжах — як законних, так і незаконних", — зазначив він.

Сергій Озеран додав, що нині в області 35 санкціонованих пляжів, із них 21 - у Черкаському районі. Шість із них готові до використання за призначенням.

Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Черкаській області Антон Плахотній зауважив, що рятувальники обстежили пляжі та направили відповідні приписи до відповідальних за їх утримання. Також щоденно серед населення проводять роз'яснювальну роботу.

"Додам, що всі 35 офіційних пляжів теж були відповідним чином обстежені", — зазначив він.

За словами Сергія Озерана, нині біля водойм майже немає захисних споруд. Однак з міського бюджету Черкас уже спрямували 15 мільйонів гривень на спорудження модульних захисних споруд, частину з яких, можливо, якраз і встановлять у місцях масового відпочинку людей.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар