Kolo.News.Ukraine.Region

Із Кропивницького на Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади поїдуть двоє спортсменів

Кіровоградську область представлятимуть Маріанна Ахрарова та Максим Наливайко. Тренує їх Олександр Рєдозубов (в центрі).
Кіровоградську область представлятимуть Маріанна Ахрарова та Максим Наливайко. Тренує їх Олександр Рєдозубов (в центрі). Новини України 09 черв 2023 в 11:00

На Всесвітніх літніх іграх Спеціальної Олімпіади виступлять двоє спортсменів із Кіровоградської області – Максим Наливайко та Маріанна Ахрарова. Про це повідомили на сторінці  Кіровоградської обласної адміністрації у соціальній мережі Facebook із посиланням на інформацію обласного управління молоді та спорту.

Обидва спортсмени із синдромом Дауна виступатимуть у змаганнях зі спортивної гімнастики. Готує їх до відповідального виступу тренер Олександр Рєдозубов.

Нагадаємо, пройдуть літні ігри Спеціальної Олімпіади у Берліні із 12 по 25 червня. Участь у них візьмуть загалом сім тисяч спортсменів, які приїдуть у складі 185 делегацій. Забезпечуватимуть проведення змагань 20 тисяч волонтерів. Змагатимуться спортсмени із відхиленнями у розумовому розвитку у 26 дисциплінах. Представники України виступлять у семи видах спорту: спортивній гімнастиці,  легкій атлетиці, бочче, баскетболі, бадмінтоні, плаванні та настільному тенісі.

Раніше у Кропивницькому пройшло громадське обговорення, під час якого розгорнулася дискусія навколо питання – чи доцільно спортсменам з України виступати у Літніх Олімпійських іграх, які пройдуть у Парижі в 2024-му році. Про це повідомляє «Суспільне».

До обговорення долучилися представники спортивних федерацій, управлінь та відділів із питань фізичної культури та спорту, тренери та спортсмени із Кіровоградщини. В результаті присутні прийняли одностайне рішення – виступити проти бойкоту Олімпіади та підтримати позицію щодо недопущення на змагання спортсменів із росії та білорусі.

Нагадаємо, у Одесі запрацював реабілітаційний центр для військових.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар