Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині рятувальники отримали 30 одиниць спеціальної техніки, яку передали вітчизняні та міжнародні донори

Серед тридцяти одиниць техніки є машини від колег із Норвегії та Шотландії
ТОП Тема
Серед тридцяти одиниць техніки є машини від колег із Норвегії та Шотландії Новини України 09 черв 2023 в 12:00

У Дніпропетровській області рятувальники отримали поповнення у парк своєї спеціальної техніки. Понад 30 машин замінять ті, які постраждали внаслідок ракетних обстрілів з боку російської федерації. Отримана допомога надійшла з різних джерел – від міжнародних партнерів, представників українського бізнесу та Державної служби із надзвичайних ситуацій України. Про це повідомили на сторінці Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА, зазначив, що з початку повномасштабної війни підрозділи рятувальників на території області щонайменше чотири рази зазнавали ворожих атак. Внаслідок цього постраждали підрозділи у Дніпровському, Нікопольському та Криворізькому районах, у яких було знищені десятки одиниць спеціальної техніки. Тому рятувальники Дніпропетровщини потребують поповнення автомобільного парку.

Серед отриманої рятувальниками техніки – 25 пожежних автомобілів, 30-метрова автодрабина, легкові спеціалізовані авто. Медичні розрахунки ДСНС отримали у розпорядження дві «швидких допомоги».

У отриманій партії спецтехніки є машини від колег-рятувальників із Шотландії та Норвегії. А п’ять автомобілів своїм колегам направили рятувальники із ДСНС України.

У оновленні автопарку значна заслуга і українського бізнесу, адже майже половину переданих автівок купила одна торговельна корпорація.

Крім усього зазначеного вище, рятувальники Дніпропетровщини тепер мають у своєму розпорядженні піротехнічний автомобіль, який придбали за кошти області. 40-тонний гігант, який поки що є єдиним у області, будуть використовувати для розмінування та перевезення великих вибухонебезпечних уламків.

Нагадаємо, на Полтавщині зареєстрували землетрус у 3,7 бали.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар