Kolo.News.Ukraine.Region

21-річна колаборантка з Кіровоградщини передавала інформацію про військові об’єкти на території Кіровоградської та Полтавської областей

Фото - ілюстративне.
Фото - ілюстративне. Новини України 11 черв 2023 в 10:10

У Кіровоградській області відбудеться суд над 21-річною дівчиною з Кіровоградщини, яка вчинила зрадницькі дії, передаючи російським представникам інформацію про українські об’єкти оборонної промисловості. Про це повідомили в пресслужбі Кіровоградської обласної прокуратури.

21-річна зловмисниця, добровільно співпрацювала з представниками російської федерації. Згідно зі зібраною правоохоронними органами інформацією, дівчина займалася збиранням та передачею даних про військові та критично важливі об'єкти, розташовані на території Кіровоградської та Полтавської областей, представникам держави-агресора.

Фігурантку затримали на місці злочину, коли вона займалася фотографуванням одного з місцевих підприємств, що належать українському оборонпрому. Крім того, дівчина поширювала матеріали через соціальні мережі, які виправдовували збройний напад російської федерації на Україну та підтримували окупацію українських територій.

Наразі зловмисниця знаходиться під вартою в Кропивницькому слідчому ізоляторі. Прокуратура підозрює дівчину за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада в умовах воєнного стану) та за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування збройної агресії рф проти України).

За цей вчинок їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар