Kolo.News.Ukraine.Region

Дніпропетровські митники допомагали ввозити російський метиловий спирт: завдані збитки становлять понад 50 мільйонів гривень

Митникам з Дніпропетровщини вручають підозри у скоєнні злочину.
Митникам з Дніпропетровщини вручають підозри у скоєнні злочину. Новини України 11 черв 2023 в 12:00

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом митникам з Дніпропетровської області, які ще до початку повномасштабної війни, яку розпочала російська федерація, «допомогли» місцевому підприємству зекономити десятки мільйонів гривень під час імпорту з росії метилового спирту. Про це повідомили 9 червня в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Посадовці в документах замість метилового спирту вписували, що на територію України завозять розчинник для фарб. Завдяки цій схемі комерсанти уникали сплати акцизного податку.

У результаті трирічної співпраці між митниками та підприємством, державний бюджет України зазнав збитків на понад 50 мільйонів гривень.

Трьом митникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до шести років позбавлення волі.

Наразі встановлюють інших можливих осіб, які причетні до злочину, який вдарив по державному бюджету України. Також розв’язують питання щодо обрання співробітникам митниці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар