Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині відкрили меморіальну дошку загиблому воїну Андрію Зінов'єву

У Кіровоградській області відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Андрія Зінов
ТОП Тема
У Кіровоградській області відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Андрія Зінов'єва Новини України 11 черв 2023 в 16:44

У селі Бірки Олександрівської громади Кіровоградської області, відкрили меморіальну дошку на честь військового Зінов’єва Андрія. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на старосту Бірок Михайла Сергієнка.

Пам’ятну дошку відкрили на фасаді Бірківської філії Олександрівського ліцею №2. Відкриття дошки ініціювали рідні Андрія. «Після трагедії до мене звернулася мама Андрія й попросила про це. Я переговорив з директором школи. Ми проголосували на виконкомі. Родина сама замовила й оплатила встановлення цієї дошки", - каже староста.

Дошку відкрили мама й двоє молодшим братів воїна.

Андрій Зінов’єв народився в 1999 році в селі Бірки. У військовому училищі здобув військову освіту. Після початку повномасштабного вторгнення росії до України, чоловік пішов служити у складі 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожці. Андрій загинув 13 березня 2022 року.

Також староста села сказав – «Я знав Андрія як спортсмена. Він мав багато нагород. Мені всі їх його мама показувала. Був дуже наполегливим і завдяки цьому вступив до військового училища. Дуже мріяв про військову службу»

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив Андрія Зінов’єва орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар