Kolo.News.Ukraine.Region

У Дніпропетровській області заарештували майно російського депутата

Російській депутат, який тримав агропромислове підприємство в Україні, допомогав армії рф
Російській депутат, який тримав агропромислове підприємство в Україні, допомогав армії рф Новини України 11 черв 2023 в 14:20

За клопотанням прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд наклав арешт на корпоративні права та майно агропромислового підприємства на понад 180 мільйонів гривень на території Дніпропетровської та Херсонської областей. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Заарештували таке майно, як:

  • складські приміщення площею 13 тис. кв. м;
  • 16 транспортних засобів;
  • кошти на банківських рахунках підприємства.

Усі ці речі підконтрольні заступнику голови Бєлгородської обласної думи російської федерації Володимиру Зотову, якого підозрюють у фінансуванні дій країни-терориста. Про це повідомили в Службі безпеки України.

З березня по квітень 2022 року, громадянин росії, який є власником російського агрохолдингу «Агро-Білогір’я», неодноразово організовував збір продуктів харчування, військового спорядження для передачі окупаційним військам, які тимчасово знаходяться на окупованих територіях України.

Інформацію про допомогу російські армії Зотов розміщував на своїй сторінці у російські соцмережі «Вконтактє» та на своєму телеграм-каналі.

Також за даними Служби безпеки України, менш ніж за рік до початку повномасштабного вторгнення росії до України, Володимир Зотов формально вийшов із співзасновників українського агрохолдингу і «переписав» бізнес на своїх родичів. При цьому він повністю зберіг контроль за діяльністю підприємства, тим самим спрямовував кошти на допомогу армії рф.

Під час обшуків в офісі підконтрольного Зотову українського агрохолдингу, а також у помешканнях і автомобілях директора та бухгалтера підприємства виявлено докази злочинної діяльності фігуранта.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили депутату рф про підозру за ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) Кримінального кодексу України.

Розв’язується питання щодо оголошення Зотова в розшук.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар