Kolo.News.Ukraine.Region

З російського полону повернули 95 українських бійців: вони боронили різні куточки України

Звільнені українці з російського полону
ТОП ТемаВажливо
Звільнені українці з російського полону Новини України 11 черв 2023 в 21:06

З російського полону вдалося звільнити ще 95 захисників України. Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених з полону є 51 представник Збройних Сил України (з них 15 людей з територіальної оборони), 29 чоловіків з Національної гвардії України, 11 прикордонників та четверо військових моряків.

Усі звільнені цього разу – чоловіки. Серед них є двоє офіцерів. Інші – рядовий та сержантський склад. Бійці боронили Маріуполь та «Азовсталь», острів «Зміїний», Чорнобильську атомну електростанцію, та Донецький напрямок, зокрема Бахмут.

Обмін став можливим завдяки складним перемовинам нашої влади. Зокрема вдалося повернути бійців, які знаходилися в полоні ПВК «Вагнер» та підрозділу «Ахмат».

Серед звільнених українців троє мали статус «пошук особи» (це люди, яких офіційно не підтвердили росіяни, як полонених).

Також з полону повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Також семеро звільнених військовослужбовців брали участь у «вертолітній» місії Генерального управління розвідки до окупованого Маріуполя.

Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб. Їм нададуть усю необхідну допомогу.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар