Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині затримали керівника відділу податкової служби за отримання хабаря в 90 тисяч гривень

Затримали керівника відділу податкової служби за отримання хабаря в 90 тисяч гривень
Затримали керівника відділу податкової служби за отримання хабаря в 90 тисяч гривень Новини України 12 черв 2023 в 14:32

На Кіровоградщині повідомили про підозру керівнику відділу податкової служби Кіровоградської області в одержанні хабаря. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювана вимагала від представника підприємства 90 тисяч гривень хабаря за подальше безперешкодне здійснення господарської діяльності.

Зокрема, підприємство мало сплатити хабар в розмірі 1% від суми податкових накладних. Мова йде про безпроблемну їх реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних щодо здійснення фінансово-господарської діяльності цього субʼєкта господарювання.

Неправомірну вигоду посадова особа податкової установи отримувала двома траншами та була затримана при отриманні другого траншу. Під час прогулянки з дитиною вона одержала частину від обумовленої суми – 50 тис. грн, які поклала до кишенькового відділення дитячого візка.

Правоохоронці під час обшуків у приміщенні податкової служби та за місцем проживання підозрюваної знайшли та вилучили:

  • близько 1 мільйона гривень;
  • 6 тисяч євро;
  • понад 26 тисяч доларів США;
  • документацію, яка має відношення до протиправної діяльності.

Слідство перевіряє причетність до вчинення кримінального правопорушення інших службових осіб податкового відомства, у тому числі й керівного складу. Наразі прокурори скерували до суду клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу – тримання під вартою, а також відсторонення її від посади.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар