Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці чоловік вербував людей до російської ПВК «Вагнер»

СБУ затримала вінничанина, який вербував чоловіків до ПВК "Вагнер"
ТОП ТемаВажливо
СБУ затримала вінничанина, який вербував чоловіків до ПВК "Вагнер" Новини України 12 черв 2023 в 21:29

43-річний житель Вінниці вербував чоловіків у лави приватної військової компанії «Вагнер», яка воює проти України. Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановили, що за завданням представників спецслужб російської федерації, чоловік протягом листопада – грудня 2022 року підшуковував та вербував до складу так званої приватної військової компанії «Вагнер» жителів Вінниці для їхньої подальшої участі у бойових діях проти України. Він пропонував кандидатам грошову винагороду від 2 до 4 тисяч доларів США на місяць.

Таку «пропозицію» прийняв вінничанин, який раніше відбував ув’язнення разом з «вербувальником» в одній з установ виконання покарань. У військовому формуванні новобранець мав виконувати завдання, пов’язані з охороною стратегічно важливих російських об’єктів на тимчасово окупованих територіях України.

Про успішне вербування правопорушник прозвітував куратору-«вагнерівцю», від якого натомість отримав детальні інструкції про перехід завербованого на бік ворога.

Колаборанта затримали у Вінниці та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За державну зраду в умовах воєнного стану чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар