Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві хочуть ввести додаткові виплати породіллям

У Полтаві хочуть ввести додаткові виплати породіллям
У Полтаві хочуть ввести додаткові виплати породіллям Новини України 14 черв 2023 в 16:00

У Полтавській громаді жінкам, при народженні дітей хочуть виплачувати додаткову грошову допомогу. Таку ініціативу озвучив виконувач обов’язків міського голови Полтави Андрій Карпов на сьогоднішній 33-й позачерговій сесії Полтавської міської ради восьмог скликання.

Планується, виплачувати породіллям додаткових 15 тисяч гривень, якщо ж породілля або її чоловік в лавах ЗСУ – виплата буде 30 тисяч.

«Ініціюю підтримку жінок, які народжують у нашій громаді. Зараз демографічна ситуація в Україні погіршується. Багато дітей та людей було викрадено російською федерацією та вивезено за межі країни. Якщо ми не будемо підтримувати майбутнє покоління та допомагати жінкам, які народжують в такий важкий час, то не зрозуміло за що ми з вами боремося. Хочу започаткувати Програму підтримки жінок, які народжують у наших медзакладах – 15 тисяч гривень, а для мобілізованих – 30 тисяч гривень при народженні дитини», - повідомив Андрій Карпов.

Цей проєкт рішення ще обговорюватимуть на депутатських комісіях. Планують винести на розгляд питання на наступній сесії Полтавської міської ради.

Читайте також: Голоси вбитих дітей: у Полтаві вшанували безневинних жертв агресії

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар