Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці передали орден сину загиблого воїна, майора

У Вінниці посмертно нагородили полеглого військового Георгія Стрелкова з Вінниці.
У Вінниці посмертно нагородили полеглого військового Георгія Стрелкова з Вінниці. Новини України 15 черв 2023 в 11:51

У Вінницькій обласній військовій адміністрації посмертно нагородили полеглого військового Георгія Стрелкова з Вінниччини. Про це повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Начальник ОВА Сергій Борзов разом з генерал-майором Державної прикордонної служби України, начальником Південного регіонального управління ДПСУ Сергієм Мулом та командиром Могилів-Подільського Прикордонного загону Олегом Ковальчуком передали орден "За мужність" III ступеня, яким нагородили майора Георгія Стрелкова із Вінниці, його сину Миколі, студенту Вінницького політеху.

Орден, як і чергове військове звання майора, бійцю присвоїли посмертно. За мужність, самовіддані дії, виявлені під час виконання службових завдань по захисту державного кордону — так сказано в Указі Президента.

У червні 2022 року Георгій Стрелков на посаді начальника групи дільничних інспекторів прикордонної служби "Ямпіль" очолив інженерне облаштування позиції підрозділу в районі населеного пункту Семенівка Чернігівської області. Це зберегло життя та здоров’я особового складу зведеного загону. Також Георгій облаштовував обладнання фортифікаційних споруд на Донецькому напрямку, у Костянтинополі поблизу Волновахи, та у селищі Невельське Покровського району.

Як зазначив голова ОВА, родина Георгія Стрелкова не залишиться без підтримки. У прикордонному загоні, де він служив, відкрито меморіальну дошку.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар