Kolo.News.Ukraine.Region

Митрополит Епіфаній освятив храм у Черкасах та вручив нагороди медикам, волонтерам і військовим

Митрополит Епіфаній освятив храм у Черкасах та вручив нагороди медикам, волонтерам і військовим
ТОП Тема
Митрополит Епіфаній освятив храм у Черкасах та вручив нагороди медикам, волонтерам і військовим Новини України 29 трав 2023 в 13:00

Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній сьогодні відвідав Черкаси. Тут він освятив новий храм святого Миколи Чудотворця.

Під час зустрічі з черкащанами Епіфаній вручив нагороди Черкаської єпархії ПЦУ. Відзнаки святителя-хірурга Луки отримали військові, їхні родини (посмертно), також нагороджено очільника області Ігоря Табурця, міського голову Анатолія Бондаренка, голову облради Анатолія Підгорного, депутатів, військових медиків.

– Дякую Православній Церкві України за «Хрест Свободи», це відзнака всієї нашої громади – незламної та стійкої, – наголосив начальник ОВА. – За понад рік повномасштабної війни ми щоранку звично дякуємо нашим ЗСУ і Богу за новий день. Українська церква робить свій вклад у перемогу нашої країни, підтримуючи і розраджуючи нужденних, зрощуючи силу духу в наших воїнів. Рішучі дії та об’єднані зусилля допомагають нам протидіяти ворогу. Ми непереможні, коли єдині! З нами віра і сила! З нами Бог і Україна!

Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній також взяв участь у заходах, присвячених вшануванню  100-річчя архієрейської хіротонії (висвячення в сан єпископа) святителя-хірурга Луки (Войно-Ясенецького), доктора медичних наук, лікаря-чудотворця, громадського діяча.

      Боротьба триває і має багато вимирів. І один з них- духовний. Ми всі ведемо духовниу боротьбу і маємо духовний фронт. Ми хочемо, щоб всі православні українці об’єдналися навколо Києва та київського престолу, – підкреслив митрополит Епіфаній. – Коли ми матимемо сильну незалежну автокефальну православну церкву, це буде свідченням того, що ми будемо мати свою єдину, сильну, демократичну європейську Україну.

 Читайте також: У Полтаві відбувся фінал футбольного турніру, присвяченого пам’яті Героя України Андрія Конопльова

 

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар